Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• за да съм честен,до момента по-малък мотор от 4.2 не съм търкалял и всичките са били с верига,никога не са обслужвани -нямало е нужда.не съм резервиран към дизела понеже никой не казва и предлага нищо,казвате ремап -къде? пишман колеги колко искаш-мапери.Никой ли няма наблюдение от първо лице дори за малко или да прочета някъде повече инфо като тип мотор,кутия,окачване,кардани,дискове,обурудване,те х.данни при тестове,краш тестове и такива неща.Друга работа си нямам освен да чета и сравнявам.И за тези които ще ме съветват за джип-имам Нисан Патрол с модификации за 30000лв.
    Аllroad e хубав автомобил който се задържа доста в мен заради качествата си,и скам Alfa,мотора щом е Opel -значи познат и не е лош-но зависи каквамодификация са искали от Alfa.
    Който има желание да помогне добре дошъл,дори най малкото и оскъдно инфо е добре дошло,все пак някои неща се слагат серийно в тези автомобили...

Comment

• Моотря си е с директно впръскване и въпреки това наистина нее пъргав както с еочаква.
      Варианта наистина е 2.4JTD Q4 и ако намериш Ti пaкет си ти човека. С един добър ремап става 230-40 коня с премного Торк,а мапери алфисти има добри и то не само в Софето ти смо намери твоята алфа,а другото нее проблем.

П.С. Търси извън БГ
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
        Моотря си е с директно впръскване и въпреки това наистина нее пъргав както с еочаква.
        Варианта наистина е 2.4JTD Q4 и ако намериш Ti пaкет си ти човека. С един добър ремап става 230-40 коня с премного Торк,а мапери алфисти има добри и то не само в Софето ти смо намери твоята алфа,а другото нее проблем.

П.С. Търси извън БГ
        според мен ремапа е излишен този мотор си е достатъчно пъргав и без тези неща
        sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Мотора е на Holden(GM) и е пълен мъртвец за конете които ги има уж,колегите са те посъветвали много добре 2.4 дизел Q4 е много по удачния вариант и според мен.Този мотор има проблеми с веригата,доста са му и лабда сондите.Аз миналата година също се бях засилил за такава кола,но след като покарах се отказах от този мотор,няма връзка с мотора на 166-та ми.

Comment

• Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
            според мен ремапа е излишен този мотор си е достатъчно пъргав и без тези неща
            2,4 Q4 стоково си е мъртвец отвсякъде...
            Alfa 159 2,4 JTDm Q4
            ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
            ex Alfa 156 1,9 JTD
            ex Alfa 75 1,8

Comment

• Някакво инфо за тия,благодаря преджарително
              Last edited by ticho; d.m.y г., 23:16.

Comment

• Първоначално публикувано от KocKoo Покажи съобщение
                за да съм честен,до момента по-малък мотор от 4.2 не съм търкалял и всичките са били с верига,никога не са обслужвани -нямало е нужда.не съм резервиран към дизела понеже никой не казва и предлага нищо,казвате ремап -къде? пишман колеги колко искаш-мапери.Никой ли няма наблюдение от първо лице дори за малко или да прочета някъде повече инфо като тип мотор,кутия,окачване,кардани,дискове,обурудване,те х.данни при тестове,краш тестове и такива неща.Друга работа си нямам освен да чета и сравнявам.И за тези които ще ме съветват за джип-имам Нисан Патрол с модификации за 30000лв.
                Аllroad e хубав автомобил който се задържа доста в мен заради качествата си,и скам Alfa,мотора щом е Opel -значи познат и не е лош-но зависи каквамодификация са искали от Alfa.
                Който има желание да помогне добре дошъл,дори най малкото и оскъдно инфо е добре дошло,все пак някои неща се слагат серийно в тези автомобили...
                Постоянно 4х4, което придава 43% към предните колела и съответно 57% от мощноста към задните. Централният диф е Torsen Т3 (двоен). И моят съвет е да гледаш Q4 с 2,4 дизел в комбинация с T.I. оборудване. Успех с покупката и дано се похвалиш скоро

Last edited by italfen; d.m.y г., 11:49.
                Now: 156 2.5 V6 24V
                Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

• Щом бюджета не е ограничен... нещо такова..

Comment

• Горе долу нещо такова,в тази ми се струва че е имало "бързи и яростни",аз съм на възраст човек с краста към автомобилите.
                    Иформацията е полезна и установявам че немски инженери са правели италиянска кола.тази седмица ще я видя като се прибера не е далеч от мен стига времето да го позволява.
                    Казвате че дизела е 2.4 е по-добър от 3.2 бензина иска само малко ъпгрейд,а автомата какъв е?,и как се държи - харесвам автоматични кутии,според мен ръчните скорости са отживелица и е въпрос на време да изчнат.
                    Окачванията имат ли разлика чисто като возия и визия?

Comment

• Първоначално публикувано от KocKoo Покажи съобщение
                      Горе долу нещо такова,в тази ми се струва че е имало "бързи и яростни",аз съм на възраст човек с краста към автомобилите.
                      Иформацията е полезна и установявам че немски инженери са правели италиянска кола.тази седмица ще я видя като се прибера не е далеч от мен стига времето да го позволява.
                      Казвате че дизела е 2.4 е по-добър от 3.2 бензина иска само малко ъпгрейд,а автомата какъв е?,и как се държи - харесвам автоматични кутии,според мен ръчните скорости са отживелица и е въпрос на време да изчнат.
                      Окачванията имат ли разлика чисто като возия и визия?
                      Лошото е, че Q4 са само с ръчни скорости.
                      Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                      ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                      ex Alfa 156 1,9 JTD
                      ex Alfa 75 1,8

Comment

• Колеги, за тази алфа, някой има ли информация http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...9&slink=bz3o57

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                          Лошото е, че Q4 са само с ръчни скорости.
                          Недей подвежда колегите

за бензиновите Q4-ки има автоматици, но са доста редки.

Първоначално публикувано от КосКоо
                          Казвате че дизела е 2.4 е по-добър от 3.2 бензина иска само малко ъпгрейд,а автомата какъв е?
                          Aisin AW TF-80SC
                          Last edited by italfen; d.m.y г., 11:45.

Comment

• Само да вметна, че когато е автомат колата не може да се надува много на ремапа, защото кутията я дават до 440-450Нм, ако е с ръчни скорости може да се направи много по вървяща.

Като собственик на автомат с 2,4 мотор, но не 4Х4 мога да кажа само че е доста лакома тази комбинация, но иначе удоволствието е голямо.
                            Моята след ремапа, направен да щади кутията, върви доста добре, чак на Италфеста се престраших да я пробвам на драга и даде кръгло 15 сек, което за такъв тролей е екстра!

На бензините не знам дали е същата кутията!
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

• http://www.mobile.bg/11452104719716976

http://www.mobile.bg/11446495196690098

Някой да е гледал от горе изброените ? Има и една бургаска,седан,беше на 7500,преди няколко часа я гледах,ама или е изтрита или е неактивна вече,че я гледам се продава от септември още ...
                              159 SW 1.9 JTDm 150 hp - The beautiful devil.

No one is immune to the trials and tribulations of life.

Comment

• Такаа. В петък се обзаведох със 147цата на колегата lazy да е жив и здрав. Сега е време за нещо магистрално.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...4&slink=c28l01 - някой нещо да знае?
                                '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
                                Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

Working...
                                X